top of page

Hur får jag bättre hälsa? Hur kan jag må bättre?

Uppdaterat: 10 juni

Jag har skapat en sida för dig som vill må bättre med enkla knep. Jag är född med livshotande allergier och andra autoimmuna tillstånd och har fått bygga upp min egen hälsa från grunden. Via Livsoptimering.se vill jag nu lära dig allt jag kan!


Hur får jag bättre hälsa? I tjugo år har jag fått frågan om jag inte borde jobba med att lära människor om hälsa och välmående. Borde jag inte starta en hemsidan? Jo, det borde jag och det vill jag. Nu är jag äntligen redo.


Jag har skapat den hemsida jag själv hade behövt läsa som tjugoåring. Eller trettioåring. Men jag gör den även för såna som min mamma, som är 70 + och är ivrig att lära sig mer. Att få ett bättre och mer optimerat liv är liksom aldrig för sent.


Livet faller platt utan hälsan

Jag är född med livshotande allergier och andra autoimmuna tillstånd. Att själv lära mig hantera hälsa på olika plan har därför varit livsviktigt. Jag förstår in i märgen att det inte spelar någon roll om du investerar dig till mångmiljonär – har du inte hälsan faller allt platt. Samtidigt lever vi i en tid när ohälsotalen skenar och folk är psykiskt och fysiskt sjuka som aldrig förr. År 2022 behandlades över en miljon svenskar med psykofarmaka – det är var tionde person. Något är fel.


person vid stranden


Livsoptimering samlar allt som berör hälsa på ett ställe

Jag läser själv enorma mängder böcker och har haft god nytta av all specialiserad facklitteratur jag läst. Men jag saknar helhetsgrepp. Alla fokuserar på sitt lilla område. Sin väg till frälsning. Du kan yoga dig till smidigast i stan, men om du samtidigt lever med andan i halsen på grund av problem med sms-lån eller saknar nära relationer kommer du fortfarande inte leva ett gott liv.


Livsoptimering ger dig grundläggande kunskap, men inom många områden

Därför är denna hemsida generell men bred. Jag tror att det är precis vad vi behöver. Vi behöver lära oss grundläggande kunskap, men inom många områden. Jag ger sen förslag till vidare studier och mer specialiserad litteratur inom respektive område. Jag har tidigare skrivit mest om privatekonomi och sparande, och även jobbat med dessa frågor. Men på den här sidan vill jag ta ett bredare grepp. Ekonomin är extremt viktig för att kunna bygga ett stabilt, tryggt och fritt liv. Grundläggande. Men det finns fler viktiga bitar. Tillsammans ska vi nu gå igenom dem alla. Om du tweakar lite inom varje område i ditt eget liv och gör några procent bättre lite här och där vågar jag lova att de sammantagna resultaten blir spektakulära.


Livsoptimering samlar tiotusentals timmar av egna studier

Jag har lagt tiotusentals timmar på egna studier, tiotusentals kronor på privat vård och decennier av fokus på dessa frågor. Nu får du ett destillat av mina allra bästa lärdomar och tips.

Lycka till!


PS. Ett helt annat tips: apropå att samla grundläggande kunskap, men inom många olika områden, denna bäst-i-test-sida funkar enligt samma princip!bottom of page