top of page

Hur håller jag mig frisk? Vilka friskfaktorer finns?

Uppdaterat: 10 juni

Hur håller jag mig frisk? Jo, genom att:


* Bygga kroppens förutsättningar att själv lösa problem och läka sig själv. Fokusera på friskfaktorer. En daglig promenad i naturen är nog mer värt än de flesta piller. Jag tror att vi som samhälle lämnar över lite för stor del av vårt eget hälsoansvar till sjukvården. Sjukvården ska syssla med sjukvård. Vi behöver själva fokusera på vår personliga friskvård. Vi människor är byggda för fysisk rörelse. För att vistas i naturen och tillgodogöra oss solens d-vitamin. Världens mest beroendeframkallande tv-serier ändrar inte detta faktum. Vi behöver alltså röra oss.

bild på skog

* Kan du klara dig utan bil – gör det. Gå och cykla som standard. Det är både billigare, enklare och mer hälsosamt. Ja, det är tungt att bära matkassar. Men gå lite oftare då. Så får du dessutom ännu mer motion. Välj alltid trapporna. Hoppa av bussen ett par stationer innan den planerade och gå resten. Gym i all ära men naturlig rörelse är det vi faktiskt är byggda för. Och pengarna du sparar kan du faktiskt investera och på sikt bli miljonär, trots att du kanske inte trodde att det ens var möjligt! Det är till och med möjligt att bli dollarmiljonär, om man sparar under tillräckligt lång tid.

* Tvinga i första hand ut dig själv under dygnets ljusa timmar. Det ger mest tillbaka energi- och d-vitaminmässigt.


* Skapa en meditationsrutin och en för rörelse. Den stressade, stillasittande nutidsmänniskan behöver båda, minst sagt.


* Läs vår guide om 10 enkla sätt att förbättra din hälsa.


* Glöm inte bort återhämtning. Vi har redan nämnt meditation, men yinyoga är ett annat intressant alternativ som passar många.


bottom of page