top of page

Vilka kosttillskott är viktigast att ta? Lista: De sex viktigaste kosttillskotten

Uppdaterat: 10 juni

Vilka kosttillskott är viktigast att ta? Kosttillskott kan vara en viktig del av en hälsosam livsstil, men med så många alternativ att välja mellan kan det vara svårt att veta vilka som är mest värdefulla. Här är en lista på de sex viktigaste kosttillskott som är viktigast att ta för att säkerställa optimal hälsa.


Artikeln innehåller sponsrade länkar till Bodystore

Hand som håller i kosttillskott

Lista: De sex viktigaste kosttillskotten


1. Omega-3

Omega-3-fettsyror är essentiella fettsyror som inte kan produceras av kroppen själv. De finns naturligt i fisk, men många människor får inte tillräckligt genom kosten. Omega-3-tillskott kan bidra till att förbättra hjärthälsa, minska inflammation, förbättra kognitiv funktion och mer. Vår tveklösa favorit är denna kvalitetsolja från ArcticMed. Omega-3 Premium Lemon är en flytande omega-3 produkt som ger hela 900 mg EPA och DHA, samtidigt som den smakar gott då den är smaksatt med ekologisk citronolja. ArcticMed Omega-3 Premium innehåller en unik kombination av omega-3 och omega-9 från naturlig miljöcertifierad fiskolja och laboratorietestad extra virgin-olivolja.


2. Vitamin D

Vitamin D är ett annat viktigt näringsämne som är svårt att få tillräckligt av genom kosten. Detta vitamin bidrar till att stärka benen, stödja immunfunktion och kan också ha fördelar för humöret. Vår favorit är denna från Holistic, med hela 5000 IE.


3. Magnesium

Magnesium är en mineral som är viktig för flera kroppsfunktioner, inklusive muskel- och nervfunktion, hjärthälsa och mer. Många människor får inte tillräckligt av magnesium genom kosten och ett tillskott kan hjälpa till att säkerställa optimal hälsa. Vår favorit är denna från Holistic. Den är lättupptaglig och snäll mot magen. Läs mer om hur magnesium och zink kan hjälpa dig sova bättre här.


4. Zink

Zink är en annan mineral som är viktig för flera kroppsfunktioner, inklusive immunfunktion och sårläkning. Många människor får inte tillräckligt av zink genom kosten och ett tillskott kan hjälpa till att säkerställa optimal hälsa. Vår favorit är denna från Holistic.


5. Probiotika

Probiotika är goda bakterier som hjälper till att upprätthålla en hälsosam tarmflora. Ett tillskott av probiotika kan bidra till att stödja matsmältning, immunfunktion och kan också ha fördelar för hudhälsa. Vår favorit är Probioplex från Helhetshälsa. Den innehåller två miljarder mjölksyrabakterier från fem olika bakteriestammar. En enda kapsel motsvarar mängden mjölksyrabakterier i två liter yoghurt! Läs gärna mer om mikrobiotan och magbakterier här!


6. MSM

MSM är känt för sina hälsofrämjande egenskaper och har flera fördelar för kroppen. Det stödjer bland annat ledhälsa, hudhälsa, immunfunktion och minskar inflammationer. Läs mer om MSM här. Vår favorit är denna från Helhetshälsa.Dosering och råd

Det är viktigt att notera att doseringen för kosttillskott kan variera beroende på ålder, kön och hälsotillstånd. Det är alltid bäst att rådgöra med en läkare innan man börjar ta kosttillskott.

bottom of page